Seattle here I am!!
Door: Thirza
17 September 2006 | Verenigde Staten, Seattle
Tja, daar zit je dan met je goeie gedrag, helemaal alleen in een nieuwe stad… “Sleepless in Seattle”?? Nee hoor, dat valt gelukkig mee, het slaapt prima, ook in Seattle. Mijn eerste indrukken van Seattle en de omgeving zijn geweldig!
Seattle is omringd door water, met de Puget Sound ten westen en Lake Washington ten oosten. Daarnaast zijn er verschillende meren, zoals Lake Union en Green Lake. Overal waar je komt, zie je wel ergens water. De stad en directe omgeving zijn vrij heuvelachtig, met in de verte (op circa 1 uur rijden) bergen. De bekendste berg in de omgeving is Mount Rainier (zie rechts op de skyline-foto). En aangezien het hier vrij veel schijnt te regenen (ookal heb ik daar gelukkig nog niet veel van gemerkt) is het ook groen. Het verbaasd me dan ook helemaal niet dat ‘outdoor’ hier helemaal in is. Met andere woorden: Fantastisch!!
Het is inmiddels al weer een week geleden dat ik hier aan kwam, begin zaterdagavond. En inderdaad was het even wennen om weer alleen te zijn. Gelukkig heb ik genoeg aan mijn hoofd gehad om me de afgelopen week mee bezig te houden. Zondagmiddag werd ik meteen al opgehaald door de dame van de relocation service voor een orientatie van Seattle. We hebben deze dag ook al een aantal appartementen kunnen zien. In de meeste appartementencomplexen is namelijk iemand full-time aanwezig voor (nieuwe) huurders. Je mag een appartement pas zien als de vorige huurders eruit zijn en het appartement schoongemaakt is. De kans dat je dus het desbetreffende appartement ziet dat jij zou kunnen gaan huren is klein, maar ik heb overal het algemeen erg veel geluk gehad. ‘s Avonds heb ik op internet nog zitten struinen naar meer appartementen.
Maandagochtend werd ik weer opgehaald en heb ik eerst een bankrekening geopend alvorens weer op huizenjacht te gaan. Tussen het bekijken van huizen in heb ik veel van de omgeving gezien en heeft ze mij tevens veel verteld over hoe verschillende dingen werken in de VS. Dinsdagochtend kon ik mijn huurauto ophalen, zodat ik mobiel ben totdat ik zelf een auto heb gekocht. Vanuit Nederland had ik een vijftal verhuisdozen laten versturen die op deze dag zouden aankomen, dus deze ben ik eerst op het vliegveld gaan ophalen. Ik had gerekend op minstens een halve dag gesteggel met de US Customs, maar was aangenaam verrast toen binnen een half uur alles geregeld was!
Nadat ik mijn dozen bij het hotel had afgezet, ben ik dinsdag en woensdag op eigen houtje de omgeving gaan verkennen. Ik ben alleen niet goed in het rondrijden zonder doel, dus moest er een doel komen. Aangezien ik natuurlijk erg veel dingen zal moeten aanschaffen werd het doel ‘Shopping malls’. Allereerst heb ik voor een mobiele telefoon gezorgd, maar aangezien ik mijn Social Security Number nog niet had, bleek dit een hele opgave, maar het is gelukt. Mochten jullie me dus willen bereiken dan kan dit op nummer +1 206 403 3668 (hou alleen even rekening met het tijdsverschil van 9 uur...).
Donderdag heb ik weer een dag met de relocation-dame doorgebracht, waarbij we nog een aantal appartement hebben gezien en ik mijn theorie-test voor het rijbewijs heb gedaan. Ja, erg leuk, je mag gewoon nog een keer je rijbewijs halen! Aan het einde van de dag zijn we nog terug geweest bij een appartement dat ik op maadag erg gaaf vond en heb ik besloten dit appartement te nemen. Eind van de maand kan ik verhuizen, jippie!! Erg fijn dat dit geregeld is.
Om mijn nieuwe appartement goed te kunnen inrichten ben ik vrijdag de hele dag aan het shoppen geweest (he, wat vervelend...). Alleen omdat ik pas aan het eind van de maand kan verhuizen heb ik nog niks gekocht, maar ideeen genoeg opgedaan; waar zouden we zijn zonder IKEA??!
Zaterdag mocht ik ‘afrijden’, en gelukkig ben ik geslaagd, dus ook het rijbewijs is geregeld. Nu alleen nog een stoere auto kopen en dan is het helemaal klaar! De rest van zaterdag en zondag heb ik doorgebracht met ‘sight-seeing Seattle’, want ik had wel in de omgeving rondgereden, maar de stad zelf eigenlijk nog niet bekeken. Ik zou zeggen; zie foto’s...
In de tussentijd speelt ook mijn laptop een centrale rol. Naast natuurlijk het contact met Nederland, hebben wij onderling met de groep van de training ook veel contact gehad. Iedereen loopt tegen dezelfde problemen aan en het is wel fijn om dat een beetje te kunnen delen. Wij moesten ook voor KPMG een aantal zaken online regelen in het systeem en ook dat is niet vlekkeloos gegaan (geen toegang tot applicaties e.d.), waardoor ook extreem veel mailverkeer is ontstaan, hoe ging dat ook maar weer voor email en internet??
Tot slot nog even aantal dingen die me tot nu toe opgevallen zijn (naast de algemeen bekende kritieken van grote porties, auto’s e.d.):
• Ze hebben hier een raar formaat kranten (smal en lang).
• Er zijn ontzettend veel TV-zenders die allemaal onzin en nog meer herhalingen uitzenden (6 keer in 1 weekend Kill Bill, 1 en 2..., elke dag minstens 2 afleveringen van een CSI-variant etc.).
• Alles is (ge)zoet (zelfs het brood).
• Het is een enorme afval cultuur, en hiermee bedoel ik niet alle dieet-programma’s (waar er natuurlijk ook tallozen van zijn gezien de grote porties en het feit dat alles zoet is), maar met name de wegwerp-cultuur. Zelfs bij het ontbijt in het hotel wordt alleen maar gebruik gemaakt van wegwerp-borden en bestek (terwijl dit toch een redelijk duur hotel is). Zelfs als je denkt lekker op een terrasje een kopje thee of koffie te drinken krijg je over het algemeen een wegwerp-beker... (geen goede cultuur voor koffie-liefhebbers dus).
• ‘Identity theft’ is op dit moment het ergste wat je hier kan overkomen (iemand die m.b.v. jou naam, adres en social security number allerlei aankopen doet, tot huizen aan toe).
• Sport is heeeel erg belangrijk (dit gaat lastig worden voor mij...) en voor elk team/sport is er natuurlijk een ander immens stadium. Zo heeft Seattle onder andere: the Sonics (NBA Basketball), the Mariners (baseball), the Cougars (college football) en the Husky’s (ook college football geloof ik), maar er is ongetwijfeld meer dan dit.
Hier laat ik het voorlopig maar even bij. Volgende keer hoop ik dat ik foto’s van mijn nieuwe appartement heb! Tot mails.
Liefs, Thirza.
• Ze hebben hier een raar formaat kranten (smal en lang).
• Alles is (ge)zoet (zelfs het brood).
Liefs, Thirza.
18 September 2006 - 05:30
Jelle:
Lieve Thirza,
Wat leuk om te lezen dat je het zo leuk hebt aan de andere kant van de wereld. Die foto met de roze olifant is echt wel grappig. Ik hoop dat ik die volgend jaar ook mag zien, want mama zegt dat we dan misschien gaan komen. Lijkt me wel gezellig.
Ik wens je nog heel veel plezier en laat je ons nog veel horen!!
Kusje Jelle -
18 September 2006 - 06:06
Zita:
hee thirz,
Klinkt goed allemaal, gaat lekker toch? snel je dozen mee, al een appartement gevonden, komt helemaal goed. Dat wordt sparen hier :)
x -
18 September 2006 - 11:32
Milcar:
Hoi Thirs,
Zo'n appartementje heb ik net ook in Rotterdam gezien hoor, daarvoor hoef je niet zo ver weg ;-) Ik hoop dat ze wel aan sneeuw doen in de winter bij jou, want ik zie al uit naar de witte kerst. Veel plezier met alle **nieuw** ervaringen,
Groetjes en tot skypens (doet het niet tot de 20e),
Milcar -
18 September 2006 - 14:37
Tineke En Erik:
Wat tof dat alles zo soepel loopt. Houden zo. Nu nog het echte werk he.
Dat alles groot is kan ik me nog herinneren van de keren dat ik met erik in amerika was.Succes en tot horens Groetjes van ons hier. -
20 September 2006 - 07:42
Jacomijn:
He Thirza,
leuk wat van je te horen. Wat een belevenissen allemaal!
Dam-tot-dam: ik was sneller dan Onze Favoriete Collega (ik noem geen namen, je weet wel wie). Mijn tijd was gelijk aan vorig jaar (16 sec. sneller), de vakantie heeft mijn trainingsschema in de war gegooid. Veel plezier met shoppen bij IKEA en het inrichten van je appartement. En werkze, daar kwam je uiteindelijk voor.
Groetjes van Jacomijn -
21 September 2006 - 16:32
Dianne:
Hoi Thirsepirs,
Tjeempie, dat was wel een leuke verrassing zo op de zondagavond: telefoon uit Seattle! Erg leuk dat we gewoon konden bijkletsen. Dus ik heb nu ook weinig toe te voegen. Behalve dat ik nu weekend heb en morgen de derde baby van deze week ga bewonderen. Ja, het is babyboomtijd!
Dikke kus van Dianne -
23 September 2006 - 06:36
Dorian:
Hi Thirs! Wat goed dat alles op rolletjes loopt en dat je je zaakjes zo te horen aardig voor elkaar hebt! Knap hoor, dat je dat allemaal in je uppie realiseert!! Hier nog geen baby maar dat zal vast niet lang meer duren....
Vraagje: what's your address?
Zet 'em op daar! Kus Door