Bezoek!!! - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van thirzainseattle - WaarBenJij.nu Bezoek!!! - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van thirzainseattle - WaarBenJij.nu

Bezoek!!!

Door: Thirza

Blijf op de hoogte en volg

13 Juli 2007 | Verenigde Staten, Seattle

JAAAA, het is eindelijk zomer in Seattle en dus: Tijd voor Bezoek!!!

Vrijdagavond 29 juni arriveerde het eerste vliegtuig met bezoek vanuit New York. Vanwege het heuglijke feit dat KPMG ons 2 extra vrije dagen op 2 en 3 juli had gegeven, kwam Christina (zie ook het vorige vakantie bericht) dit lange 4th of July weekend in Seattle vieren. Zaterdag overdag hebben Christina en ik sight-seeing Seattle gedaan en ik heb haar alle toeristische attracties laten zien, van de Space Needle tot Pike Place market en Pioneer Square.

Zaterdagavond hebben wij nog een tripje naar het vliegveld gemaakt, want inmiddels arriveerde ook het tweede vliegtuig met bezoek vanuit NL! Ilse zou voor 10 dagen op bezoek komen, wat uitstekend samen viel met mijn lange weekend vrij.

Om de dames ook wat van de omgeving van Seattle te laten zien, zijn wij zondag dan ook meteen op pad gegaan. Via Snoqualmie Falls en uitzicht op alle omliggende bergen was de eindbestemming de San Juan Islands. Dit is een eilandengroep voor de kust van Washington State (zeg maar tussen Seattle en Vancouver Island in), wat in tegenstelling tot Vancouver Island, nog bij de VS hoort.

Het grootste eiland is San Juan Island, waar wij na een ferry tocht van circa anderhalf uur aankwamen in het stadje Friday Harbor. De ferry vaart tussen alle eilanden door en geeft tevens uitzicht op Mt. Baker en de Olympic Mountains. Met name op de terugweg hebben wij erg van deze tocht genoten!

Om het eiland goed te kunnen verkennen hadden we op maandag fietsen gehuurd. Vol enthousiasme begonnen we aan deze tocht, maar het bleek al snel dat San Juan Island verdacht veel meer heuvels had dan verwacht… Anke en Jurgen, ik heb hernieuwd respect voor jullie gekregen!! Onderweg hebben we een lunchstop in Roche Harbor gemaakt, wat een erg toeristisch, ‘authentiek’ dorpje is. Via de westkust van het eiland zijn we vervolgens teruggefietst (heuvel op, heuvel af…) en na ruim 45 km gefietst te hebben waren we weer terug in Friday Harbor.

Dinsdagochtend wilden we het eiland ook nog een vanaf het water zien en hebben we een 3 uur durende kano-tocht gemaakt, wat erg leuk was. Helaas hebben we geen orca’s gezien, maar wel een aantal zeeleeuwen. Na al deze activiteiten hebben we dinsdagmiddag lekker rustig in Friday Harbor in de zon gezeten en een boekje gelezen en op ons gemak het dorpje nog even bekeken. Aan het eind van de middag hebben we de ferry terug richting Seattle genomen, want Christina vertrok op woensdag weer naar NY.

Woensdag overdag hebben Ilse en ik dezelfde sight-seeing Seattle toer gedaan aansluitend waarop er een BBQ op mijn dakterras was ter gelegenheid van 4th of July. ‘s Avonds hebben vanaf mijn dakterras ook schitterend uitzicht gehad op het 4th of July vuurwerk dat jaarlijks op Lake Union wordt afgevuurd.
Donderdag en vrijdag waren de 2 dagen gedurende Ilse haar bezoek die ik moest werken, dus had zij even rust om bij te komen van alle activiteiten en op haar gemak te shoppen in Seattle. Aangezien ik me toch weer op kantoor zat te vervelen, heb ik de tijd gebruikt om nog wat research te doen voor de weekend plannen en hebben we beide dagen gezellig samen een lange lunch gehouden. Vrijdagmiddag ben ik na de lunch zelfs niet meer terug gegaan naar kantoor en hebben we lekker geshopt in de mall!

Zaterdag hadden we besloten te gaan hiken en op Ilse haar verzoek zijn we naar Wallace Falls gegaan. De hike gaat langs 3 sets van watervallen en na ongeveer anderhalf uur stijgen waren we aangekomen bij de bovenste van de drie… Dit leek ons een veel te korte hike, dus besloten we in plaats van terug te gaan via dezelfde weg een rondje via een meer te maken… Bleek dat we ons alleen een klein beetje hadden vergist in de afstand waardoor we in plaats van 7 mijl (wat wij dachten dat het zou zijn) ruim 13 mijl hebben afgelegd! Je kan je dus voorstellen dat we blij waren weer bij de auto terug te zijn!

‘s Avonds was er een kampvuur op het strand georganiseerd door de activiteitenclub, dus dat leek ons ook wel wat. Helaas was de persoon die verantwoordelijk was voor het kampvuur nooit komen opdagen, dus het werd een strandbijeenkomst… ondanks dat was het wel leuk en alleen het fenomenale uitzicht op Seattle was de moeite van het bezoek al waard.

Na onze kleine onderschatting van de hike werd zondag een ‘traditionele’ rustdag, waarop we wat boodschappen hebben gedaan en vervolgens heerlijk in de zon op het dak een boekje hebben gelezen.

Maandag was de laatste dag van Ilse haar bezoek, waarvoor ze had aangegeven graag naar Mt. Rainier te gaan. Het weer was (net als trouwens alle dagen van haar bezoek) prachtig, dus we hebben schitterende uitzichten op de berg gehad! Als eerste zijn we naar het bezoekerscentrum geweest en daarna hebben we een (korte) hike gedaan met fantastische uitzichten en mooie bloemenweides. Al met al een heerlijke dag!

Dinsdagochtend moest ik Ilse helaas weer terug brengen naar het vliegveld, maar ja, ook aan vakanties komt een einde… Het was in ieder geval ontzettend gezellig!!

Op dit moment is het bijna vrijdagmiddag en maak ik me alweer op voor het volgende bezoek, te weten mijn ouders en Milcar, die morgen zullen arriveren. Vanaf komende woensdag heb ik dan ook heerlijk 2 weken vrij en gaan we naar Canada! Daarover de volgende keer dus meer.

Tot dan.
Liefs, Thirza.

• 17 Juli 2007 - 06:37

Renate:

Hey meiden (Ilse ook in dit geval),wat gaaf dat jullie zo genoten hebben van alle activiteiten en het geweldige weer! Thirza geniet lekker van de vakantie met je ouders en Milcar en doe ze de groetjes! Liefs, Renate

• 21 Juli 2007 - 02:50

Jolien Tielbeek:

Hey Thirza,
    Ik vind het altijd weer leuk om je verhalen te lezen!! Gelukkig maak je naast je werk genoeg gave dingen mee! Geniet van al je zomerbezoekjes en Canada!
    Liefs Jolien

• 05 September 2007 - 14:15

Lisette:

Hé Thirza,
    Komt er binnenkort nog een berichtje? Ben wel even nieuwsgierig hoe het is/was.
    Heb je m'n kaartje nu wel gehad? Die vanuit Engeland. Hé, maak er nog wat van. Groetjes! Lisette