End of busy season! - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van thirzainseattle - WaarBenJij.nu End of busy season! - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van thirzainseattle - WaarBenJij.nu

End of busy season!

Door: Thirza

Blijf op de hoogte en volg

06 April 2007 | Verenigde Staten, Seattle

Ja, ja, het eerste traditionele drukke seizoen in de VS voor mij is ten einde, hoogste tijd voor wat ontspanning en weer een berichtje! Het laatste berichtje dateert tot mijn schaamte van begin januari, dus het werd ook wel weer eens een keertje tijd…

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, heb ik het de afgelopen maanden niet echt heel erg druk gehad met werk. Waarschijnlijk heeft dit hoofdzakelijk te maken met het feit dat de werkzaamheden en functie waarin ik hier functioneer nog steeds een tikkeltje tegen vallen qua niveau, gecombineerd met de relatief kleine klanten waarop ik ingepland was, heb ik redelijk normale uren kunnen werken. Dit in tegenstelling tot menig andere KPMG’er van mijn uitwisselingsgroep… Dit heeft op sommige momenten op z’n zachts gezegd wel tot wat frustratie bij mij geleid (om dit te illustreren; ik zit dit berichtje nu ook op mijn werk te tikken, want ik verveel me al 3 dagen bij de klant…), maar zoals het goede Cruijfiaanse gezegde al stelde: ‘elk voordeel heb ze nadeel’, zo heeft ook elk nadeel natuurlijk z’n voordeel….

Zo heb ik tussen januari en half maart elk weekend lekker kunnen skien !. Alle gebieden in de buurt van Seattle, wat er grofweg 4 zijn, heb ik ondertussen dus al 1 of meerdere keren aangedaan… Daarnaast is er ruimte genoeg om in de avonduren wat te sporten en levert het werk in ieder geval geen stress op.

De afgelopen 2 weken ben ik zelfs voor een klant terug geweest naar Nederland. Lekker weer even volop oude kaas kunnen eten en karnemelk kunnen drinken (zo kom je er ook weer achter dat je sommige dingen onbewust wel een klein beetje had gemist…). Daarnaast natuurlijk even kunnen bijkletsten met collega’s en vrienden, voor zover het werkschema dat toeliet natuurlijk.

Afgelopen zondag ben ik met een beetje dubbel gevoel teruggevlogen naar Seattle. Enerzijds heb ik ontzettend veel zin in de komende zomer en alle dingen die ik hier nog wil doen. Anderzijds weet ik dat het werk er voorlopig niet veel beter op zal worden en moet ik dat maar gewoon accepteren. Die acceptatie gaat op de een of andere manier alleen een stuk beter sinds ik weer even in Nederland geweest ben, dus dat lijkt goed te gaan. En de planning voor leuke dingen is in volle gang .

Om mezelf gedurende de week naast het werk ook geestelijk nog een beetje uit te dagen, ben ik vanaf afgelopen maandag begonnen met een cursus Spaans; 2 avonden in de week! De eerste 2 lessen waren al erg leuk. We hebben in een relatief kleine groep (ongeveer 9 mensen) les van een Mexicaanse dame, dus dat gaat vast helemaal goed komen! Kan ik eindelijk die vakantie naar Zuid-Amerika gaan plannen .

Komend weekend (dat over 2 uur gaat beginnen…) staat er nog een laatste ski-tripje voor dit seizoen naar Whistler (Canada) op het programma met een aantal mensen die ik via de activiteitenclub heb leren kennen. De vooruitzichten voor het weer zijn ook prima (op het moment van schrijven is het zelfs bijna 20 graden), dus dat belooft een leuk uitstapje te worden.

Al met al mag die zomer van mij wel komen; ik heb er zin in!!
Tot de volgende keer maar weer.

Liefs, Thirza.

P.S. Helaas geen interessante foto’s gedurende de afgelopen maanden… volgende keer beter!

• 09 April 2007 - 08:53

Dorian:

Hoi Thirs! Wat jammer dat je werk zo weinig uitdaging biedt...Wel super dat je daardoor weinig stress hebt en ruim tijd hebt voor andere leuke dingen. Op die manier is het ook wel vol te houden, toch? Hier alles prima. Marte is al weer 6 mnd en ik heb een nieuwe baan! In Dokkum! Bij mij om de hoek dus. Bij de Dokkumer Vlaggen Centrale als comm. medewerker. Erg leuk! Dus, iedereen die dit leest en nog indoorbanieren, vlaggen of banners voor een beurs nodig heeft, call me! Kus Door

• 12 April 2007 - 13:58

Sjaan:

Hee Thirs! como esta? Hablo Espanol un poco tambien! (Heb ook een paar lessen Spaans gehad en dit is het resultaat) Grappig, ook Arnold en ik hebben Spaans gevolgd om volgend jaar een vakantie naar Zuid Amerika te doen? Heb je al iets in gedachten? Goed om te horen dat je je vermaakt daar. En skien lijkt me inderdaad gee nstraf. Maar vooralsnog moet je langer werken dat je vrijetijd hebt, ik zou het nog een jaartje op de koop toenemen. Zo'n kans krijg je niet vaak! Hier in Utrcht alles prima, het weer wordt steeds beter, het werk alsmaar drukker, de vrijetijd steeds interessanter! WE zijn net terug van een stedentripje Bratislava met Anke en Jurgen! Goed vermaakt. Hou een beetje vol daar, hou me eens op de hoogte over je gescharrel, (want Thirs zou Thirs niet zijn....) Ik hoor maar geen manneverhalen, moet ik me zorgen maken? Enne Door, Ik heb in het verleden vaker vlaggen besteld bij de centrale in Dokkum, ik ken het dus wel, wat leuk dat je daar werkt!

Groeten, Sjaan